Πουρές μελιτζάνας

Ο πουρές μελιτζάνας αναβαθμίσει οποιοδήποτε γεύμα και ταιριάζει εκπληκτικά με κοκκινιστό μοσχάρι. Ο κρεμώδης πουρές με το μοσχαράκι, κάνουν έναν απίθανο γευστικό συνδυασμό.

Εύκολη
0:40

5 - 6 μερίδες

5 λεπτά

35 λεπτά

πουρεσ μελιτζανασ

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε.
  2. Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 250°C για 25΄- 30΄ μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.
  3. Αφού κρυώσουν λίγο χαράζουμε και αφαιρούμε με κουτάλι τη σάρκα τους σε μπολ.
  4. Τη λιώνουμε με πιρούνι ή στο μίξερ.
  5. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση.
  6. Πάνω στο ένα κομμάτι καρφώνουμε τα γαρίφαλα και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα να ζεσταθεί.
  7. Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι.
  8. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι 5΄ για να μαραθεί.
  9. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα, και ψήνουμε 2΄- 3΄.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό γάλα.
  11. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε την κρέμα και την αφήνουμε να δέσει για 5΄- 6΄.
  12. Αφού δέσει, την αποσύρουμε και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε καλά.
  13. Σερβίρουμε το πουρέ μελιτζάνας με κοκκινιστό μοσχαράκι.
Απόρρητο