Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΜΟ ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΜΟ ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με γάλα.
 - Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
 - Με μίξερ χειρός θα τα ανακατέψουμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα για περίπου 5 λεπτά.
 - Ρίχνουμε τα φρέσκα αυγά, το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.
 - Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.
 - Ρίχνουμε το μίγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
 - Ντύνουμε με μια μεμβράνη ή με μια λαδόκολλα μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.
 - Αδειάζουμε τον κορμό μέσα στην φόρμα και το παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και την αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
 - Προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
 - Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ομογενοποίηση του γλάσο και να γίνει λείο και γυαλιστερό. Τα κομμάτια από την σοκολάτα πρέπει να λιώσουν καλά και να διαλυθούν μέσα στην κρέμα.
 - Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία από το μίγμα.
 - Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο αφού έχει σταθεροποιηθεί, τον ξεφορμάρουμε και τον βάζουμε σε πιατέλα.
 - Περιχύνουμε τον κορμό μωσαϊκό με κουβερτούρα με το χλιαρό γλάσο.
 - Το μωσαϊκό με κουβερτούρα διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
 - Εναλλακτικά, μπορείς να τον τυλίξεις σε μια λαδόκολλα και να του δώσεις σχήμα ρολού. Τον βάζεις στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί.
 
Tips
- Εάν παραλείψεις τα αυγά θα γίνει λίγο πιο σφιχτός και δε θα είναι τόσο αφράτος.
 









