Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΜΟ ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΜΟ ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με γάλα.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
- Με μίξερ χειρός θα τα ανακατέψουμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα για περίπου 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φρέσκα αυγά, το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
- Ντύνουμε με μια μεμβράνη ή με μια λαδόκολλα μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.
- Αδειάζουμε τον κορμό μέσα στην φόρμα και το παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και την αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ομογενοποίηση του γλάσο και να γίνει λείο και γυαλιστερό. Τα κομμάτια από την σοκολάτα πρέπει να λιώσουν καλά και να διαλυθούν μέσα στην κρέμα.
- Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία από το μίγμα.
- Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο αφού έχει σταθεροποιηθεί, τον ξεφορμάρουμε και τον βάζουμε σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε τον κορμό μωσαϊκό με κουβερτούρα με το χλιαρό γλάσο.
- Το μωσαϊκό με κουβερτούρα διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
- Εναλλακτικά, μπορείς να τον τυλίξεις σε μια λαδόκολλα και να του δώσεις σχήμα ρολού. Τον βάζεις στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Tips
- Εάν παραλείψεις τα αυγά θα γίνει λίγο πιο σφιχτός και δε θα είναι τόσο αφράτος.