Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
- Ψήνουμε τα φουντούκια για 10′.
- Τα βάζουμε σε πετσέτα καθαρή και τα τρίβουμε να ξεφλουδίσουν.
- Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, να κρεμόσουν για 3′ σε δυνατή ταχύτητα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και εναλλάξ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τα στερεά, κοσκινισμένα υλικά.
- Σταματάμε το μίξερ.
- Σε ταψί ρηχό για παντεσπάνι στρώνουμε λαδόκολλα.
ΨΗΣΙΜΟ
- Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160ºC, για 12′-15′.
- Δεν το παραψήνουμε, πρέπει να σταθεροποιηθεί και συγχρόνως να είναι αφράτο και να έχει επαναφορά όταν το αγγίζουμε.
- Όχι ξεροψημένο, γιατί δεν θα τυλίγεται σε ρολό, θα σπάει.
- Στρώνουμε καθαρή πετσέτα στον πάγκο.
- Πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
- Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε στην πασπαλισμένη πετσέτα.
- Με την άκρη της πετσέτας το τυλίγουμε σε ρολό.Η ένωση της πετσέτας να είναι από κάτω για να μην ξετυλιχτεί.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Το μεταφέρουμε σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Με προσοχή αφαιρούμε την πετσέτα, το αλείφουμε με την πραλίνα σοκολάτας, κάνουμε μια στρώση τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.
- Το τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τρίμμα σοκολάτας.