• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
1344
  • Για το παντεσπάνι
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Για γέμιση και επικάλυψη
  • 2 κ.σ. άχνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/3 φλ. φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. πραλίνα
  • 1 φλ. χτυπημένη άγλυκη σαντιγί
  • 1 φλ. τρίμμα σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το παντεσπάνι

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.

    Ψήνουμε τα φουντούκια για 10′.

    Τα βάζουμε σε πετσέτα καθαρή και τα τρίβουμε να ξεφλουδίσουν.

    Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

    Αφήνουμε στην άκρη.

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, να κρεμόσουν για 3′ σε δυνατή ταχύτητα.

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και εναλλάξ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τα στερεά, κοσκινισμένα υλικά.

    Σταματάμε το μίξερ.

    Σε ταψί ρηχό για παντεσπάνι στρώνουμε λαδόκολλα.

    Για το ψήσιμο

    Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160ºC, για 12′-15′.

    Δεν το παραψήνουμε, πρέπει να σταθεροποιηθεί και συγχρόνως να είναι αφράτο και να έχει επαναφορά όταν το αγγίζουμε.

    Όχι ξεροψημένο, γιατί δεν θα τυλίγεται σε ρολό, θα σπάει.

    Στρώνουμε καθαρή πετσέτα στον πάγκο.

    Πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.

    Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε στην πασπαλισμένη πετσέτα.

    Με την άκρη της πετσέτας το τυλίγουμε σε ρολό. Η ένωση της πετσέτας να είναι από κάτω για να μην ξετυλιχτεί.

    Για το σερβίρισμα

    Το μεταφέρουμε σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Με προσοχή αφαιρούμε την πετσέτα, το αλείφουμε με την πραλίνα σοκολάτας, κάνουμε μια στρώση τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.

    Το τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τρίμμα σοκολάτας.

    Διαβάστε οπωσδήποτε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για αφράτο και αέρινο παντεσπάνι εδώ!

    Αν σας άρεσε αυτός ο κορμός με παντεσπάνι, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται