Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
Ψήνουμε τα φουντούκια για 10′.
Τα βάζουμε σε πετσέτα καθαρή και τα τρίβουμε να ξεφλουδίσουν.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, να κρεμόσουν για 3′ σε δυνατή ταχύτητα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και εναλλάξ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τα στερεά, κοσκινισμένα υλικά.
Σταματάμε το μίξερ.
Σε ταψί ρηχό για παντεσπάνι στρώνουμε λαδόκολλα.
Για το ψήσιμο
Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160ºC, για 12′-15′.
Δεν το παραψήνουμε, πρέπει να σταθεροποιηθεί και συγχρόνως να είναι αφράτο και να έχει επαναφορά όταν το αγγίζουμε.
Όχι ξεροψημένο, γιατί δεν θα τυλίγεται σε ρολό, θα σπάει.
Στρώνουμε καθαρή πετσέτα στον πάγκο.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε στην πασπαλισμένη πετσέτα.
Με την άκρη της πετσέτας το τυλίγουμε σε ρολό. Η ένωση της πετσέτας να είναι από κάτω για να μην ξετυλιχτεί.
Για το σερβίρισμα
Το μεταφέρουμε σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Με προσοχή αφαιρούμε την πετσέτα, το αλείφουμε με την πραλίνα σοκολάτας, κάνουμε μια στρώση τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.
Το τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τρίμμα σοκολάτας.
Διαβάστε οπωσδήποτε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για αφράτο και αέρινο παντεσπάνι εδώ!