Κορμός βανίλιας με φράουλες

Ένας κορμός βανίλια με φράουλες στη γέμιση, απλά ονειρεμένος! Νόστιμο, ελαφρύ και εντυπωσιακό γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Εύκολη
0:45

10

30 λεπτά

15 λεπτά

κορμοσ με φραουλεσ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Μίξερ χειρός

Μπεν Μαρί

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C,  βουτυρώνουμε ταψάκι για κορμό και στρώνουμε λαδόκολλα.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και το αλάτι.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός για 3-4΄και προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε συνεχώς να πυκνώσουν τα αυγά.
  4. Βάζουμε τη βανίλια και το χλιαρό νερό.
  5. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
  6. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί με σπάτουλα.
  7. Ψήνουμε για 15΄. Θα πρέπει να είναι απαλό στην αφή του και να αρχίζει να ξεκολλάει από τις άκρες του ταψιού.
  8. Απλώνουμε καθαρή πετσέτα στον πάγκο.
  9. Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
  10. Αναποδογυρίζουμε το ρολό στην αχνισμένη πετσέτα.
  11. Κόβουμε τις ξερές άκρες.
  12. Τυλίγουμε το ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  13. Χτυπάμε την κρύα κρέμα, προσθέτοντας τη ζελατίνα και 1-2 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε).
  14. Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στην κρέμα.
  15. Ξεδιπλώνουμε τον κορμό και αλείφουμε με την κρέμα φράουλας.
  16. Τυλίγουμε ξανά σε ρολό τον κορμό.
  17. Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Αχνίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με φράουλες κομμένες σε φέτες.

ΜΥΣΤΙΚΟ

    Πώς χρησιμοποιούμε τη σκόνη ζελατίνης στα γλυκά;

  1. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ 2 κ.σ. κρύο νερό.  Βροχηδόν ρίχνουμε στο νερό τη σκόνη ζελατίνης.
  2. Την αφήνουμε να να μουλιάσει, να ρουφήξει το νερό, να φουσκώσει και να υγροποιηθεί για 2-3 λεπτά.
  3. Μετά, ακουμπάμε το μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και αφήνουμε για 2-3′ να ζεσταθεί το μείγμα, να λιώσει και να διαλυθεί η ζελατίνη και να αποκτήσει υφή σιροπιού.
  4. Την αποσύρουμε από το ζεστό μπεν μαρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και την αδειάζουμε στο υγρό που θέλουμε να πήξουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η υγρή πλέον ζελατίνη. Παγώνουμε το μείγμα πχ σαντιγί ή κρέμα, στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει.
Απόρρητο