Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C, βουτυρώνουμε ταψάκι για κορμό και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και το αλάτι.
- Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός για 3-4΄και προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε συνεχώς να πυκνώσουν τα αυγά.
- Βάζουμε τη βανίλια και το χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί με σπάτουλα.
- Ψήνουμε για 15΄. Θα πρέπει να είναι απαλό στην αφή του και να αρχίζει να ξεκολλάει από τις άκρες του ταψιού.
- Απλώνουμε καθαρή πετσέτα στον πάγκο.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
- Αναποδογυρίζουμε το ρολό στην αχνισμένη πετσέτα.
- Κόβουμε τις ξερές άκρες.
- Τυλίγουμε το ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα, προσθέτοντας τη ζελατίνα και 1-2 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε).
- Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στην κρέμα.
- Ξεδιπλώνουμε τον κορμό και αλείφουμε με την κρέμα φράουλας.
- Τυλίγουμε ξανά σε ρολό τον κορμό.
- Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Αχνίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με φράουλες κομμένες σε φέτες.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ 2 κ.σ. κρύο νερό. Βροχηδόν ρίχνουμε στο νερό τη σκόνη ζελατίνης.
- Την αφήνουμε να να μουλιάσει, να ρουφήξει το νερό, να φουσκώσει και να υγροποιηθεί για 2-3 λεπτά.
- Μετά, ακουμπάμε το μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και αφήνουμε για 2-3′ να ζεσταθεί το μείγμα, να λιώσει και να διαλυθεί η ζελατίνη και να αποκτήσει υφή σιροπιού.
- Την αποσύρουμε από το ζεστό μπεν μαρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και την αδειάζουμε στο υγρό που θέλουμε να πήξουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η υγρή πλέον ζελατίνη. Παγώνουμε το μείγμα πχ σαντιγί ή κρέμα, στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει.