• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
53
  • Για το παντεσπάνι
  • 3 αυγά
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 70 γραμ. ζεστό νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 130 γραμ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • Για τη γέμιση
  • 200 γραμ. φράουλες κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές
  • 250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κ.γλ. ζελατίνα σε σκόνη
  • 1-2 κ.σ ζάχαρη
  • φράουλες σε φέτες για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κορμός βανίλιας με φράουλες

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C, για να ψήσουμε το παντεσπάνι για τον κορμό βανίλιας με φράουλες. Βουτυρώνουμε ταψάκι για κορμό και στρώνουμε λαδόκολλα.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός για 3-4΄και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε συνεχώς να πυκνώσουν τα αυγά. Βάζουμε τη βανίλια και το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για να γίνει το παντεσπάνι σας αέρινο και τέλειο.

    Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί με σπάτουλα. Ψήνουμε για 15΄. Θα πρέπει να είναι απαλό στην αφή του και να αρχίζει να ξεκολλάει από τις άκρες του ταψιού.

    Απλώνουμε καθαρή πετσέτα στον πάγκο. Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη. Αναποδογυρίζουμε το ρολό στην αχνισμένη πετσέτα. Κόβουμε τις ξερές άκρες. Τυλίγουμε το ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα, προσθέτοντας τη ζελατίνα και 1-2 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε).

    Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στην κρέμα. Μάθετε όλα τα μυστικά και τον σωστό τρόπο πλυσίματος καθαρίσματος για τις φράουλες. Ξεδιπλώνουμε τον κορμό και αλείφουμε με την κρέμα φράουλας.

    Τυλίγουμε ξανά σε ρολό τον κορμό. Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Αχνίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με φράουλες κομμένες σε φέτες.

    Μυστικό: Πώς χρησιμοποιούμε τη σκόνη ζελατίνης στα γλυκά;

    Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ 2 κ.σ.κρύο νερό.  Βροχηδόν ρίχνουμε στο νερό τη σκόνη ζελατίνης.

    Την αφήνουμε να να μουλιάσει, να ρουφήξει το νερό, να φουσκώσει και να υγροποιηθεί για 2-3 λεπτά.

    Μετά, ακουμπάμε το μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και αφηνουμε για 2-3′ να ζεσταθεί το μείγμα, να λιώσει και να διαλυθεί η ζελατίνη και να αποκτήσει υφή σιροπιού.

    Την αποσύρουμε από το ζεστό μπεν μαρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και την αδειάζουμε στο υγρό που θέλουμε να πήξουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η υγρή πλέον ζελατίνη. Παγώνουμε το μείγμα πχ σαντιγί ή κρέμα, στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει.

    Αν σας άρεσε αυτός ο κορμός βανίλιας με φράουλες, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται