Κουρκούτι για μπακαλιάρο. Ο μπακαλιάρος θα έχει φανταστικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα στο τηγάνισμα! Τι πρέπει να προσέξεις στο κουρκούτι...

Κουρκούτι για μπακαλιάρο. Ο μπακαλιάρος θα έχει φανταστικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα στο τηγάνισμα! Τι πρέπει να προσέξεις στο κουρκούτι μπακαλιάρου και πως θα παραμείνει τραγανό μέχρι την τελευταία μπουκιά.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
1

Για το κουρκούτι

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 330 ml σόδα αναψυκτικό
  • 30 ml ούζο
  • 2 μεγάλα παγάκια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μέτριο μπολ.

    Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.

    Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με αυγοδάρτη.

    Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, ούζο και την  σόδα.

    Ανακατεύουμε το κουρκουτι με την σοδα για λίγο  με τον αυγοδάρτη.

     Γι’ αυτό αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε μέσα 2 μεγάλα παγάκια.

    Έτσι αραιώνει η σύσταση του και ταυτόχρονα παγώνει γρήγορα, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν λείο χυλό.

    Σε αυτή τη συνταγή γίνεται πάντα πολύ τραγανό.

    Σκεπάζουμε το μπολ  και το τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου στο πιο κρύο ράφι για 20-30’.

    Εναλλακτικά βάζουμε το χυλό, σκεπασμένο, στην κατάψυξη για 5’.

    Το βγάζουμε παγωμένο από την ψύξη και το αφήνουμε στον πάγκο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.

    Τώρα θα δείτε ότι αφού ξεκουράστηκε και κρύωσε έχει αλλάξει τελείως η σύσταση του.

    Δηλαδή είναι πιο αραιό και πιο ρευστό.

    Έτσι πρέπει να είναι το ιδανικό κουρκούτι μπακαλιάρου.

    Για τραγανό αποτέλεσμα

    Πριν βουτήξουμε τον μπακαλιάρο  ανακατεύουμε με το κουτάλι μία φορά, να σιγουρεύουμε ότι έλιωσαν τα παγάκια.

    Το λάδι πρέπει να είναι καυτό.

    Αλευρώνουμε πρώτα και μετά βουτάμε  στο κουρκούτι για να ντυθεί ολόγυρα.

    Για λεπτή και τραγανή κρούστα, τον στραγγίζουμε για μισό λεπτό πάνω από το μπολ.

    Πριν τηγανίσουμε  στραγγίζουμε το πολύ κουρκούτι.

    Κουρκούτι για μπακαλιάρο απο την Αργυρω

    Για χοντρή κρούστα, μόλις τον βουτήξουμε  χωρίς καθυστέρηση τον βάζουμε στο καυτό λάδι στο τηγάνι.

    Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε με βότανα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

    Για να ροδίσει σωστά και να φουσκώσει, χρειάζεται προσοχή στις θερμοκρασίες.

    Η ένταση της φωτιάς να είναι μεσαία προς δυνατή.

    Μυστικά

    Το ψάρι να είναι στεγνό χωρίς καθόλου υγρασία.

    Πρέπει να τηγανιστεί σωστά και με υπομονή.

    Να βάζετε λίγα λίγα τα κομμάτια στο τηγάνι.

    Πρέπει να τηγανίζετε χωρίς να αναποδογυρίζετε συνεχώς στο τηγάνι τον μπακαλιάρο.

    Να στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

    Μην βάζετε ποτέ λεμόνι πάνω σε ένα τραγανό κομμάτι μπακαλιάρου μετά το τηγάνισμα γιατί θα μαλακώσει.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται