Τραχανας με φετα
Για την πειραγμένη συνταγή λευκός τραχανας με φετα και ξεροτηγάνιση,
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ή γάλα για να βράσετε τον τραχανά. Ο τραχανας με φετα έχει συγκλονιστική γεύση, πάμε να τον φτιάξουμε!
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε τον τραχανά κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15’ να σκάσει ο τραχανάς.
- Τότε προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα κι αποσύρουμε από την φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και λίγο αλάτι. Αν η φέτα είναι αλμυρή δεν χρειάζεται αλάτι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 7′-8′, σε μέτρια φωτιά.
- Ο τραχανας με φετα σβήνεται ξύδι.
- Ρίχνουμε καυτή την τηγάνιση μέσα στον τραχανά κι ανακατεύουμε.
Ο λευκός τραχανάς με φέτα, σερβίρεται σε μπολ και αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο μπούκοβο σε κάθε πιάτο.