Lemon pie

Φανταστική συνταγή για lemon pie με μαρέγκα ανεπανάληπτη!

Μεσαία
1:25

8

15 λεπτά

1 ώρα και 10 λεπτά

lemon pie

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο κάδο του μίξερ.
  2. Με τους κοφτές σε διακεκομμένη λειτουργία αναμιγνύουμε.
  3. Μαζεύουμε τη ζύμη και την βγάζουμε στον πάγκο.
  4. Την ενώνουμε με τα χέρια και την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκ.
  5. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι.
  6. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
  8. Βάζουμε λαδόκολλα στην τάρτα και γεμίζουμε με βαρίδια, ρύζι, όσπρια κλπ.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 20′-25′, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια (αφού κρυώσουν τα αποθηκεύουμε για παρόμοια μελλοντική χρήση) συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό.
  2. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  4. Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και το αυγό και τα ρίχνουμε στην κρέμα.
  5. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πυκνώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι στην μισοψημένη τάρτα.

ΜΑΡΕΓΚΑ

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  2. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  3. Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό.
  4. Ακουμπάμε κουταλιές μαρέγκας στην τάρτα.
  5. Ψήνουμε για περίπου 20′ να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα.
  6. Αφήνουμε τη lemon pie να κρυώσει τελείως για περίπου 1,5 ώρα και σερβίρουμε.
  7. Καλύτερα να καταναλωθεί την ίδια μέρα.
Απόρρητο