Αποδομημένη Lemon Pie

Αποδομημένη lemon pie με ζύμη σαμπλέ, κρεμέ λεμόνι βασιλικού και σαντιγί lime από τον Pastry Chef Θανάση Σταμούδη!

Εύκολη
1:15

6

1 ώρα

15 λεπτά

αποδομημένη lemon pie

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΠΛΕ ΜΠΡΕΤΟΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΕ ΛΕΜΟΝΙ-ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΛΑΙΜ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Μίξερ με κάδο

Πλάστης

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΠΛΕ ΜΠΡΕΤΟΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΕ ΛΕΜΟΝΙ-ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΛΑΙΜ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΜΠΡΕΤΟΝ.

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το φτερό εκτός των κρόκων και δουλεύουμε έως ότου δημιουργηθούν ψίχουλα ζύμης.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους και δουλεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν και ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί.
  4. Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλαστή τη ζύμη σε πάχος 3-4 εκ. και κόβουμε με βουτυρωμένο τσέρκι.
  5. Ψήνουμε στους 170 °C για 15΄περίπου.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ-ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

  1. Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα το χυμό λεμόνι, τα ξύσματα, τα φύλλα βασιλικού και τη ζάχαρη και φτάνουμε σε σημείο βρασμού.
  2. Τα αυγά και τη 2η ζάχαρη τα αφρατεύουμε ελαφρώς σε μία μπασίνα, προσθέτουμε το ζεστό μείγμα, αφού το έχουμε περάσει από σινουά και επιστρέφουμε πίσω στη φωτιά όπου και βράζουμε την κρέμα μας.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε μαλακώσει σε νερό και περιμένουμε το μείγμα μας να πέσει στους 40 °C.
  4. Τότε προσθέτουμε το βούτυρο και με τη βοήθεια του μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΛΑΙΜ

  1. Βάζουμε την 1/2 ποσότητα κρέμας σε μία κατσαρόλα, ξύνουμε τα λάιμ και ζεσταίνουμε το μείγμα ελαφρώς.
  2. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά σκεπασμένα με μεμβράνη εκτός φωτιάς.
  3. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, σουρώνουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και ζάχαρη και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα στο μίξερ.
  4. Τοποθετούμε σε μπολ ή βάζο σπασμένα κομμάτια από το σαμπλέ, κρέμα λεμόνι και από πάνω τη σαντιγί λάιμ.
  5. Ευχαριστούμε πολύ τον pastry chef Θανάση Σταμούδη για την παραχώρηση της συνταγής.
Απόρρητο