Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΑΝΘΟΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΑΝΘΟΣ
Εκτέλεση
ΛΕΜΟΝΑΝΘΟΣ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- Για τον ανθό λεμονιού γλυκό του κουταλιού, ξεπλένουμε πρώτα τον ανθό λεμονιάς πολύ καλά.
- Βράζουμε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα και τον βουτάμε μέσα.
- Τον ζεματάμε για 2-3΄, ενώ δίπλα φροντίζουμε να έχουμε λεκάνη με νερό και παγάκια.
- Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τον ζεματισμένο ανθό στη λεκάνη με το παγωμένο νερό για να κοπεί ο βρασμός του.
- Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού μαζί με τις λεμονόκουπες.
- Αφήνουμε στον ήλιο για μία μέρα.
- Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
- Αφήνουμε το σιρόπι να μισοδέσει χωρίς να το ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε καλά τον λεμονανθό πρώτα σε σουρωτήρι και μετά τον αφήνουμε σε πετσέτα κουζίνας να στεγνώσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε τον ανθό στο σιρόπι μαζί με το χυμό λεμονιού.
- Σιγοβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Δείτε εδώ περισσότερα μυστικά για τα γλυκά του κουταλιού:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ