Λευκή τούρτα με φράουλες
Για το παντεσπάνι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν, για 7΄-8΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει κάθε φορά το μείγμα πριν βάλουμε το επόμενο, ρίχνουμε τη βανίλια και το αλάτι. Τέλος, με σπάτουλα ανακατεύουμε στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου.
Βουτυρώνουμε δύο ταψάκια με διάμετρο 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄, έως ότου φουσκώσουν και ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να σταθούν 5΄ στο ταψί και έπειτα τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με το κονιάκ έως ότου λιώσει καλά η μαρμελάδα, για 2΄-3΄. Αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι ( κρατάμε μερικές με το κοτσάνι για γαρνίρισμα ). Τις κόβουμε στη μέση. Χτυπάμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Χωρίζουμε κάθε παντεσπάνι σε δύο δίσκους.
Για το στήσιμο της λευκής τούρτας
Σε τουρτιέρα βάζουμε ένα δίσκο παντεσπάνι. Με πινελάκι αλείφουμε το σιρόπι, να ποτίσει το παντεσπάνι. Απλώνουμε μία στρώση σαντιγί και αραδιάζουμε μία στρώση φράουλες. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα υλικά. Το τελευταίο παντεσπάνι το καλύπτουμε γύρω γύρω με σαντιγί. Γαρνίρουμε με ολόκληρες φράουλες, παγώνουμε για 2 ώρες την τούρτα και σερβίρουμε.