Υλικά
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
- Θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί. Στο μπολ του μπεν μαρι βάζουμε όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε στη συνταγή μας για το λευκο γλασο.
- Με μιξερ χειρος χτυπάμε τα υλικά μέσα στο μπολ σε δυνατή ταχύτητα για 7′.
- Το μιγμα θα πάρει 3 φορές τον όγκο του.
- Θα φουσκώσει πολύ, θα γυαλίσει και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό.
- Δεν σταματάμε καθόλου το χτύπημα με το μίξερ στο μπεν μαρι μέχρι το μιγμα να γίνει γυαλιστερό και πυκνό σαν σαντιγι.
- Αν θέλουμε το χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής, το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε.
- Το γλάσο αυτό είναι ιδανικό για να γαρνίρεις τούρτες, κορμούς, lemon pie, cheesecake λεμόνι ή για να γεμίσεις κέικ.
Είναι σταθερό γλάσο πολύ αφράτο και πεντανόστιμο.