Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΛΑΙΜ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΛΑΙΜ
Εκτέλεση
ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΛΑΙΜ
- Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα λάιμ που θα φτιάξουμε το σπιτικό λικέρ και τα σκουπίζουμε.
- Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε, χωρίς καθόλου άσπρη πέτσα). Τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
- Τα καλύπτουμε με τη βότκα και τα σφραγίζουμε. Αφήνουμε για μία εβδομάδα το λικέρ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λάιμ σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι.
- Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το προσθέτουμε στο μπολ με τις φλούδες και το αλκοόλ κι ανακατεύουμε καλά.
- Σφραγίζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τρία 24ωρα να ωριμάσει.
- Έπειτα το σουρώνουμε σε ψιλή σήτα ή φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
- Το σφραγίζουμε σε δύο μπουκάλια (η δόση βγάζει 1.700 ml λικέρ) και το διατηρούμε δροσερό στο ψυγείο μας.
- Το σερβίρουμε παγωμένο.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΛΑΙΜ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ