• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 2 μπουκάλια
  • 10 λεμόνια βιολογικά (ακέρωτα)
  • 5 λάιμ βιολογικά (ακέρωτα)
  • 500 γραμμ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 1 λίτρο βότκα (ή λευκό ρούμι ή τζιν)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λικέρ λεμόνι με λάιμ

    Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα λάιμ που θα φτιάξουμε το σπιτικό λικέρ και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε, χωρίς καθόλου άσπρη πέτσα). Τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Τα καλύπτουμε με τη βότκα και τα σφραγίζουμε. Αφήνουμε για μία εβδομάδα το λικέρ λεμόνι με λάιμ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

    Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λάιμ σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε στο μπολ με τις φλούδες και το αλκοόλ κι ανακατεύουμε καλά. Σφραγίζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τρία 24ωρα να ωριμάσει.

    Έπειτα το σουρώνουμε σε ψιλή σήτα ή φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Το σφραγίζουμε σε δύο μπουκάλια (η δόση βγάζει 1.700 ml λικέρ) και το διατηρούμε δροσερό στο ψυγείο μας. Το σερβίρουμε παγωμένο.

    Φτιάξτε το λικέρ λεμόνι με λάιμ φτιάξτε και το λικέρ πορτοκάλι και θα έχετε πάντα για κέρασμα αυτά τα τέλεια σπιτικά λικέρ.

     

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×