Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ
Εκτέλεση
ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ
- Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
- Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ.
- Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 μέρες.
- Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ.
- Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
- Σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ (αφαιρούμε τα μυρωδικά).
- Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.