Λικέρ με δυόσμο και μέντα

Υλικά

Για το λικέρ με δυόσμο και μέντα

  • 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • 1 ματσ. φρέσκια μέντα
  • 1 lt βότκα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Λικέρ με δυόσμο και μέντα

Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ.

Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 μέρες.

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ.

Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.

Σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ (αφαιρούμε τα μυρωδικά).

Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

https://www.argiro.gr/recipe/liker-me-duosmo-kai-menta/