Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Εκτέλεση
ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
- Πλένουμε πρώτα καλά τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας (μόνο το κίτρινο δηλαδή). Η φλούδα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται. Εάν αφήσουμε το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ πορτοκάλι!
- Βάζουμε τις φλούδες σε μπολ. Τις πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια, να μαραθούν ελαφρώς.
- Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τη βότκα. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 μέρες.
- Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 2΄-3΄. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε κρύο στο βάζο με τις φλούδες.
- Ρίχνουμε και την κανέλα. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη 1 εβδομάδα.
- Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το σερβίρουμε παγωμένο.
- Χρόνος ωρίμανσης: 3 εβδομάδες
- Βρείτε εδώ όλες τις οδηγίες χρήσης για εσπεριδοειδή.
ΑΝ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ, ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ