Μαρµελάδα µήλο

Αρωματική μαρμελάδα μήλου με τριμμένα μήλα, ζάχαρη και κανέλα. Εύκολη, σπιτική συνταγή, ιδανική για πάστα φλώρα.

Εύκολη
0:25

10 λεπτά

15 λεπτά

μαρμελαδα μηλο

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
  2. Στύβουμε λίγες σταγόνες λεμόνι πάνω στα τριμμένα μήλα, για να μην μαυρίσουν.
  3. Μετράμε τα μήλα με ένα φλιτζάνι και προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης (π.χ. για 2 φλιτζάνια μήλο, 2 φλιτζάνια ζάχαρη).
  4. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (περίπου 15–20 λεπτά, ανάλογα την ποσότητα και τους χυμούς των μήλων).
  5. Προς το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό από 1/2 λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Μόλις η μαρμελάδα δέσει, τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την αφήνουμε να κρυώσει με κλειστά καπάκια.
  7. Τα φυλάμε στο ντουλάπι για μήνες.
  8. Όταν ανοίξουμε μία μαρμελάδα, τότε τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  9. Ιδανική για πάστα φλώρα, αλλά και απολαυστική πάνω σε φρέσκο ψωμί με βούτυρο για ένα αρωματικό, σπιτικό πρωινό.
Απόρρητο