Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
- Στύβουμε λίγες σταγόνες λεμόνι πάνω στα τριμμένα μήλα, για να μην μαυρίσουν.
- Μετράμε τα μήλα με ένα φλιτζάνι και προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης (π.χ. για 2 φλιτζάνια μήλο, 2 φλιτζάνια ζάχαρη).
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (περίπου 15–20 λεπτά, ανάλογα την ποσότητα και τους χυμούς των μήλων).
- Προς το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό από 1/2 λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις η μαρμελάδα δέσει, τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την αφήνουμε να κρυώσει με κλειστά καπάκια.
- Τα φυλάμε στο ντουλάπι για μήνες.
- Όταν ανοίξουμε μία μαρμελάδα, τότε τη διατηρούμε στο ψυγείο.
- Ιδανική για πάστα φλώρα, αλλά και απολαυστική πάνω σε φρέσκο ψωμί με βούτυρο για ένα αρωματικό, σπιτικό πρωινό.