Σπιτική μαρμελάδα μήλο, ιδανική για το πρωινό σας με βούτυρο στο ψωμί, αλλά και για φανταστική πάστα φλώρα.

Σπιτική μαρμελάδα μήλο, ιδανική για το πρωινό σας με βούτυρο στο ψωμί, αλλά και για φανταστική πάστα φλώρα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
592

Για τη μαρμελάδα μήλο

  • 1 kg μήλα
  • Ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 ξυλάκι κανέλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.

    Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

    Μετράμε τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα ζάχαρης.

    Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα.

    Προς το τέλος του βρασμού στύβουμε μισό λεμόνι.

    Είναι ιδανική για πάστα φλώρα, αλλά και για το πρωινό σας με βούτυρο στο ψωμί.

    Μυστικά

    Η διαδικασία αποστείρωσης των βάζων για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας είναι η εξής:
    Πλένουμε πολύ καλά µε ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα και τα καπάκια και τα σκουπίζουμε.

    Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνουμε µία πετσέτα.

    Τοποθετούμε εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνουμε το φούρνο.

    Τον ανάβουμε στους 150°C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.

    Μόλις βγάλουμε τα βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζουμε µε την καυτή μαρμελάδα μέχρι πάνω, ξέχειλα, και σφραγίζουμε µε τα καπάκια.

    Γυρνάμε ανάποδα τα βάζα (τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά.

    Τα φυλάμε στο ντουλάπι για μήνες.

    Όταν ανοίξουμε µία μαρμελάδα, τότε τη διατηρούμε στο ψυγείο.

    Προτεινόμενα άρθρα

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται