Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε, ψήνοντας τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ της κουζίνας για 10΄ από κάθε πλευρά (η φλούδα τους πρέπει να είναι καμένη για να πάρει τη μυρωδιά του καπνιστού).
- Αμέσως μετά τις ξεφλουδίζουμε.
- Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους.
- Τις ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής και τις βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λεμόνι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.