• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
567
  • 6 μελιτζάνες
  • 1-2 σκελ. σκόρδο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 2-3 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε, ψήνοντας τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ της κουζίνας για 10΄ από κάθε πλευρά (η φλούδα τους πρέπει να είναι καμένη για να πάρει τη μυρωδιά του καπνιστού).

    Αμέσως μετά τις ξεφλουδίζουμε.

    Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους.

    Τις ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής.

    Τη βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λεμόνι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

    Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται