Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΑΧΝΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΑΧΝΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΑΧΝΙ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές για 4΄-5΄.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε ώσπου να γίνει διάφανο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και με κουτάλα τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα κλωνάρια μαϊντανό, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Είναι προτιμότερο να μαγειρεύουμε με λίγα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αργότερα, γιατί έτσι συμπυκνώνονται οι γεύσεις κι έχουμε πιο νόστιμο φαγητό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει καλά η σάλτσα, περίπου 1 ώρα και 30΄.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
- Καρφώνουμε το γαρίφαλο στο κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με το γάλα να ζεσταθεί.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το αλεύρι να ψηθεί ανακατεύοντας με σύρμα για 3΄-4΄.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και λίγο λίγο προσθέτουμε το γάλα, αφού πετάξουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας πάντα με σύρμα.
- Ξαναβάζουμε την κρέμα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
- Αλατίζουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
- Στο μεταξύ έχουμε ξεφλουδίσει τις ψημένες μελιτζάνες και τις έχουμε πολτοποιήσει στο μίξερ.
- Τις προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας.
- Σερβίρουμε σε πιάτα ρηχά τον πουρέ μελιτζάνας και από πάνω βάζουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.