Μην παραλείψετε την επικάλυψη σοκολάτας γιατί απογειώνει το γλυκό. Είναι από τα γλυκά εξαφανίζεται στο πι και φι. Δεν μένει δεύτερη μέρα στο ψυγείο...

Μην παραλείψετε την επικάλυψη σοκολάτας γιατί απογειώνει το γλυκό. Είναι από τα γλυκά εξαφανίζεται στο πι και φι. Δεν μένει δεύτερη μέρα στο ψυγείο γιατί το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Τόσο μπισκοτένιο και σοκολατένιο που δεν μπορείς να αντισταθείς! Πανεύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό ψυγείου!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου από την Αργυρώ. Ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ, μπανάνα και επικάλυψη σοκολάτας. Καλοκαιρινό και δροσερό, αυτό το γλυκό είναι η τέλεια λύση για κέρασμα. Σοκολατένιο και μπισκοτένιο είναι το αγαπημένο γλυκό των παιδιών. Πανεύκολη συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά και θα έχει σίγουρη επιτυχία. Τα μπισκοτογλυκά είναι από τα πιο αγαπημένα των παιδιών και λατρεύουν να τρώνε σε κάθε γιορτή. Είναι από τα γλυκά που μπορείς να τα σερβίρεις και σαν εναλλακτική τούρτα ελαφριά και δροσερή. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή γιατί είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα πάντα σε δικαιώνει.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
765

Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 ½ φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα

    Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου

    Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.

    Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.

    Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.

    Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.

    Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.

    Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.

    Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.

    Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.

    Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.

    Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.

    Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

    Για την επικάλυψη σοκολάτας

    Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.

    Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.

    Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

    Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να λιώνετε σωστά τη σοκολάτα.

    Αγαπάτε τα γλυκά ψυγείου; Εδώ θα βρείτε περισσότερες συνταγές για να φτιάξετε τα ωραιότερα γλυκά ψυγείου για τους αγαπημένους σας!

    Αν σας άρεσε το εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ και σοκολάτα, δείτε και την παρακάτω συνταγή:

    γλυκο ψυγειου - γλυκο ψυγειου τησ τεμπελασ - γλυκό ψυγείου
    Διαφήμιση

    Τι παγωτό θα προτιμούσατε να φτιάξετε;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται