Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέατος.
- Τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, να μαλακώσουν, για 4΄-5΄.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και τα υγρά του, από την πιατέλα.
- Φροντίζουμε το κρέας να γίνει μια στρώση.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 30΄ το βράσιμο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφαιρούμε το κρέας από τη σάλτσα και το διατηρούμε ζεστό.
- Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να γλασάρει, να πυκνώσει.
- Όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες είναι έτοιμη.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο.
- Σερβίρουμε το κρέας πάνω σε πουρέ πατάτας ή πολέντα, περιχύνουμε τη γλασαρισμένη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μίγμα μαϊντανό, ξύσμα λεμόνι, σκόρδο.