Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Υλικά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε το ανατολίτικο παγωτό ντοντουρμάς, βράζοντας πρώτα το γάλα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και το βάζουμε λίγο στη φωτιά χωρίς να πάρει βράση.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα και τη μαστίχα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει (στην κατάψυξη) και μετά από δύο ώρες το ξαναχτυπάμε στο μίξερ.
- Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε μόνο μια φορά.
- Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή βύσσινο κατά τον παραδοσιακό τρόπο, ή με γλυκό φιστίκι, σύμφωνα με τη σύγχρονη γαστρονομία.