Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σκίζουμε την βανίλια στα δυο.
- Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε μέσα τη βανίλια, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.
- Αφήνουμε να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε με σύρμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ή σε κανάτα και προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας.
- Παγώνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες, να γίνει δροσερό.
- Αφαιρούμε το κλωνάρι βανίλια, καθαρίζουμε από πάνω όλο τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο μείγμα.
- Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ ή βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ρηχό και φαρδύ μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνει σώμα και να σφίξει ελαφρά.
- Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για μερικά λεπτά και το ξανά παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Όσο πιο πολλές φορές ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία, χτύπημα -πάγωμα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το παγωτό βανίλια.
- Εκτός από το παγωτό βανίλια χωρίς αυγά μπορείτε να δοκιμάστε και άλλα υπέροχα σπιτικά παγωτά.
- Φτιάξτε το εύκολο παγωτό ή το παγωτό cheesecake με φράουλες και το παγωτό γιαούρτι που είναι φανταστικό!