Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
DRESSING
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ ΑΝΗΘΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
DRESSING
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ ΑΝΗΘΟΥ
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε δύο αυγά για περίπου 4-5 λεπτά, να μην σφίξουν πολύ. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε την παραδοσιακή σαλάτα που έχει μέσα: μαρούλι ρομάνο, κρεμμύδι φρέσκο και άνηθο.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες λαδιού πάνω στη σαλάτα.
- Κόβουμε και προσθέτουμε φλούδες από συριανό τυρί ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά.
- Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ.
- Για το τελείωμα προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και λίγα φύλλα άνηθου για το σερβίρισμα.
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
- Σε ένα μικρό μπόλ βάζουμε το λάδι άνηθου ή απλό ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι.
- Τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ την τελευταία στιγμή.
ΛΑΔΙ ΑΝΗΘΟΥ
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τον άνηθο και ζεματίζουμε – βράζουμε για 15 δευτερόλεπτα τον άνηθο.
- Τον βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια να κοπεί ο βρασμός.
- Στεγνώνουμε πολύ καλά σε πετσέτα τον άνηθο.
- Στρίβουμε την πετσέτα με τον άνηθο να φύγει όλη η υγρασία.
- Βάζουμε τον στεγνό άνηθο στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
- Πολτοποιούμε τον άνηθο με ελαιόλαδο.
- Σουρώνουμε σε ψιλή σίτα.
- Κρατάμε το πράσινο λάδι άνηθου και αφαιρούμε την πούλπα.
- Διατηρούμε το λάδι άνηθου στο ψυγείο.
- Το πράσινο λάδι άνηθου είναι ιδανικό για σαλάτες, ceviche και γαρνίρισμα φαγητών.