Υλικά
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 º C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστά (κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση).
- Βάζουμε στο μπλέντερ το φουντούκι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, και το βάζουμε σε λειτουργία, φροντίζοντας να αναμειχθούν σωστά.
- Το βασικό είναι οι ξηροί καρποί να είναι σε μορφή πούδρας, δηλαδή πολύ καλά αλεσμένοι.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τον κρόκο και βάζουμε το μπλέντερ σε λειτουργία και το δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
- Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο.
- Στο έτοιμο σκεύος στρώνουμε με τα δάχτυλα τα 2/3 από τη ζύμη.
- Φροντίζουμε να ανασηκώσουμε σε τοιχώματα τη ζύμη στα πλαϊνά της ταρτιέρας.
- Απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ την υπόλοιπη ζύμη.
- Με μικρά κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε σχέδια.
- Τα βάζουμε επάνω στη μαρμελάδα, στην επιφάνεια του γλυκού.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι της ταρτιέρας.