Πορτοκαλόπιτα με φύλλο

Εύκολη πορτοκαλόπιτα με φύλλο. Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι, πλούσια σε αρώματα. Το καλύτερο σιροπιαστό γλυκό.

Δύσκολη
0:30

15

5 λεπτά

25 λεπτά

Πορτοκαλοπιτα με φυλλο.

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    1. Ανακατεύουμε σε µπολ την κανέλα και τις 2 κ.σ. ζάχαρη.
    2. Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο ταψί 25×30εκ.
    3. Για τα φύλλο
    4. Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε στη μέση.
    5. Βουτυρώνουμε τα μισά.
    6. Πασπαλίζουμε το κάθε ένα φύλλο µε κανέλα και ζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι-πλάι στο σκεύος.
    7. Τα ψήνουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά στους 180°C στο αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
    8. Τυλίγουμε σε ρολό τα υπόλοιπα φύλλα και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
    9. Με τα χέρια τις διαχωρίζουμε και τις αφήνουμε πάνω στον πάγκο για 5 λεπτά να στεγνώσουν ελαφρά.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

    1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε ένα σύρμα ή µε το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
    2. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν παουντερ, και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα.
    3. Λίγο-λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας με το σύρμα.
    4. Τέλος, προσθέτουμε το κονιάκ και τις σταφίδες.
    5. Ρίχνουμε σταδιακά, τα ξερά πλέον, σπασμένα και ψημένα φύλλα κρούστας, μέσα στην γέμιση.
    6. Κάθε φορά που προσθέτουμε, ανακατεύουμε, ώστε να βρέχονται.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

    1. Ψήνουμε το γλυκό  στους 180°C, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
    2. Ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει ελαφρά ρόδινη επιφάνεια.
    3. Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

    1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
    2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7 με 8 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
    3. Περιχύνουμε σταδιακά το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.
    4. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
    5. Τέλος, σερβίρουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου ή την παγώνουμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη απόλαυση.
Απόρρητο