Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ
Εκτέλεση
ΦΥΛΛΑ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κανέλα με τις 2 κ.σ. ζάχαρη.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα μακρόστενο ταψί 25×30 εκ.
- Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε στη μέση.
- Βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα.
- Πασπαλίζουμε κάθε φύλλο με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας, το σουρώνουμε «πλισέ» και τοποθετούμε τα φύλλα πλάι-πλάι μέσα στο σκεύος.
- Ψήνουμε για περίπου 6–8 λεπτά στους 180°C με αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Τυλίγουμε σε ρολό τα υπόλοιπα φύλλα και τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
- Τα χωρίζουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε στον πάγκο για περίπου 5 λεπτά, να στεγνώσουν ελαφρά.
ΜΕΙΓΜΑ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, με σύρμα ή με μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τέλος, ρίχνουμε το κονιάκ και τις σταφίδες.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα ξερά, σπασμένα και ψημένα φύλλα κρούστας μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε κάθε φορά, ώστε να βραχούν όλα ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180°C με αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.
- Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΣΙΡΟΠΙ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ζάχαρη, νερό, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7–8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
- Περιχύνουμε σταδιακά το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ώστε να το απορροφήσει σωστά.
- Σερβίρουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου ή το παγώνουμε στο ψυγείο για πιο δροσερή, απολαυστική υφή.









