Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Ανακατεύουμε σε µπολ την κανέλα και τις 2 κ.σ. ζάχαρη.
- Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο ταψί 25×30εκ.
- Για τα φύλλο
- Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε στη μέση.
- Βουτυρώνουμε τα μισά.
- Πασπαλίζουμε το κάθε ένα φύλλο µε κανέλα και ζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι-πλάι στο σκεύος.
- Τα ψήνουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά στους 180°C στο αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Τυλίγουμε σε ρολό τα υπόλοιπα φύλλα και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
- Με τα χέρια τις διαχωρίζουμε και τις αφήνουμε πάνω στον πάγκο για 5 λεπτά να στεγνώσουν ελαφρά.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε ένα σύρμα ή µε το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν παουντερ, και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα.
- Λίγο-λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας με το σύρμα.
- Τέλος, προσθέτουμε το κονιάκ και τις σταφίδες.
- Ρίχνουμε σταδιακά, τα ξερά πλέον, σπασμένα και ψημένα φύλλα κρούστας, μέσα στην γέμιση.
- Κάθε φορά που προσθέτουμε, ανακατεύουμε, ώστε να βρέχονται.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε το γλυκό στους 180°C, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει ελαφρά ρόδινη επιφάνεια.
- Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7 με 8 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Περιχύνουμε σταδιακά το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Τέλος, σερβίρουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου ή την παγώνουμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη απόλαυση.