Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε.
- Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 250°C για 25΄- 30΄ μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.
- Αφού κρυώσουν λίγο χαράζουμε και αφαιρούμε με κουτάλι τη σάρκα τους σε μπολ.
- Τη λιώνουμε με πιρούνι ή στο μίξερ.
- Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση.
- Πάνω στο ενα μισο κομματι καρφώνουμε τα γαρίφαλα και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα να ζεσταθεί.
- Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο μισο κρεμμύδι.
- Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι 5΄ για να μαραθεί.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα, και ψήνουμε 2΄- 3΄.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό γάλα.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε την κρέμα και την αφήνουμε να δέσει για 5΄- 6΄.
- Αφού δέσει, την αποσύρουμε και προσθέτουμε τις μελιτζανες. Ανακατεύουμε καλά.
Οι μελιτζανες
Η κρεμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Συνοδευει φαγητα με σαλτσα