Ψαρόπιτες ρολό

Μια ιδιαίτερη συνταγή για ένα πιο επίσημο τραπέζι. Αυτοί που αγαπούν το ψάρι θα ενθουσιαστούν, γιατί είναι εντελώς διαφορετική. Εάν έχετε πολλούς καλεσμένους, κάντε μικρότερες τις ψαρόπιτες. Η φίνα γεύση τους θα τους ξετρελάνει.

Δύσκολη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΑΡΟΠΙΤΕΣ ΡΟΛΟ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΑΡΟΠΙΤΕΣ ΡΟΛΟ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΑΡΟΠΙΤΕΣ ΡΟΛΟ

  1. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6΄-7΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Τέλος, ρίχνουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και αφήνουμε τη γέμιση στη φωτιά για 8΄-10΄ μέχρι να πιει όλα τα υγρά της.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα ψιλοκομμένα αυγά και το φρέσκο τυρί.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά να κρεμώσει η γέμιση.
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αλλιώς θα τρέχει από τα ρολά.
  7. Αφού κρυώσει καλά η γέμιση και στέκεται στο κουτάλι χωρίς να χύνεται, ετοιμάζουμε τα φύλλα.
  8. Λαδώνουμε και διπλώνουμε κάθε φύλλο στη μέση.
  9. Βάζουμε κατά μήκος γέμιση, κλείνουμε στα πλάγια και ρολάρουμε σε μεγάλη φλογέρα.
  10. Μόλις ετοιμάσουμε και τις 6 τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 3΄ από κάθε πλευρά.
  11. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Tips

  • Μπορούμε και να τις ψήσουμε αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο και ψήνοντάς τες στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για 30
Απόρρητο