Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΑΡΟΠΙΤΕΣ ΡΟΛΟ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΑΡΟΠΙΤΕΣ ΡΟΛΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΑΡΟΠΙΤΕΣ ΡΟΛΟ
- Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6΄-7΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Τέλος, ρίχνουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και αφήνουμε τη γέμιση στη φωτιά για 8΄-10΄ μέχρι να πιει όλα τα υγρά της.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα ψιλοκομμένα αυγά και το φρέσκο τυρί.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να κρεμώσει η γέμιση.
- Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αλλιώς θα τρέχει από τα ρολά.
- Αφού κρυώσει καλά η γέμιση και στέκεται στο κουτάλι χωρίς να χύνεται, ετοιμάζουμε τα φύλλα.
- Λαδώνουμε και διπλώνουμε κάθε φύλλο στη μέση.
- Βάζουμε κατά μήκος γέμιση, κλείνουμε στα πλάγια και ρολάρουμε σε μεγάλη φλογέρα.
- Μόλις ετοιμάσουμε και τις 6 τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 3΄ από κάθε πλευρά.
- Τις σερβίρουμε ζεστές.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Γαριδοπιτάκια της Αργυρώς
Tips
- Μπορούμε και να τις ψήσουμε αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο και ψήνοντάς τες στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για 30