Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Η κινόα, τα τελευταία χρόνια, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των διαιτολόγων και όχι άδικα. Είναι από τα λίγα δημητριακά με τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενώ παράλληλα, είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι γαρίδες περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, δίνοντας έτσι το υπόστρωμα στο ανθρώπινο σώμα να «χτίσει» και να διατηρήσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει τον οργανισμό με την πολύτιμη βιταμίνη D, που μεταξύ άλλων, συνδράμει και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Πρόκειται για ένα χορταστικό γεύμα από μόνο του.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
Εκτέλεση
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
- Πρώτα πλένουμε σε σουρωτήρι την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μη βγαίνει πλέον άσπρο το νερό.
- Τη βάζουμε σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 15 περίπου λεπτά, να σκάσει η κινόα, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Αλλά όχι να παραβράσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σε μεγάλη ανοιχτή πιατέλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τις βρασμένες γαρίδες.
- Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λάιμ, χυμό και ξύσμα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε κρύα τη σαλάτα.
- Ψάχνετε περισσότερες συνταγές για νόστιμες και υγιεινές σαλάτες; Βρείτε τες όλες εδώ!