Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η κατάλληλη δοσολογία στο σιρόπι, εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού και την ποσότητα των φύλλων που θα βάλουμε στο γλυκό.
- Σε ένα ρηχό ταψί 40×27×5 εκ. με 40 περίπου φύλλα κρούστας η δοσολογία είναι 600 γραµ. ζάχαρη και 500 γραµ. νερό.
- Λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού είναι απαραίτητες για να μην κρυσταλλώσει.
- Αφού βάλουμε το γλυκό στο φούρνο και πλησιάζει προς το τέλος του ψησίματος τότε είναι στιγμή να το φτιάξουμε.
- Η σωστή δοσολογία που θα σιροπιάσεις την κατάλληλη στιγμή όσο το γλυκό είναι ζεστό ακόμα είναι η μισή επιτυχία της συνταγής.
- Γι’ αυτό να σιροπιάσεις το γλυκό όταν είναι καυτό και να περιχύσεις με το ζεστό σιρόπι αμέσως.
- Πώς το φτιάχνεις;
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη
- Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού δεν ανακατεύουμε ξανά.
- Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Περιχύνουμε λίγο λίγο το γλυκό.
- Μην σας τρομάζει που θα αφρίσει καθώς πέφτει καυτό πάνω στο καυτό γλυκό.
- Τα καλοψημένα καυτά φύλλα ρουφάνε αμέσως το υγρό ζεστό.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να τραβήξει όλη την υγρασία.
- Γι’ αυτό η δοσολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να είναι η σωστή δοσολογία πάντα σε σχέση με τα φύλλα και το μέγεθος του γλυκού.
- Επιπλέον μυστικά
- Αν συνεχίσουμε το ανακάτεμα μετά το βρασμό θα κρυσταλλώσει.
- Προσθέστε 2-3 κουταλιές της μελί στο σιρόπι κι απογειώστε την γεύση του.
- Τώρα που μάθατε όλα μου τα μυστικά για την τέλεια δοσολογία, φτιάξτε τον!
- [recipe_grid recipe_ids=”3743,3789,3763,14154″]