Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
SOFT COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Tο βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
 - Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κρύο βούτυρο, το αλάτι, το μπεικιν παουντερ στο κάδο του μίξερ.
 - Χτυπάμε με το φτερό για μισό λεπτό, σε χαμηλή ταχύτητα, για να μην πεταχτεί έξω το αλεύρι.
 - Δυναμώνουμε και χτυπάμε για μισό λεπτό στη δυνατή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
 - Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, το ξύσμα του λεμονιού και το τζίντζερ (φρέσκο ξύσμα και σκόνη).
 - Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 - Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 80 γραμ. και τα παγώνουμε στη κατάψυξη για 15′.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ºC, στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
 - Αφαιρούμε τη ζύμη στη κατάψυξη, πλάθουμε σε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε τσέρκια των 8 εκατοστών το καθένα.
 - Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά.
 - Όταν περάσει ο χρόνο ψησίματος, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά και ξεφορμάρουμε.
 - Αν σας άρεσαν αυτά τα soft cookies με σοκολάτα και τζίντζερ δοκιμάστε να φτιάξετε και τα soft cookies σοκολάτας!
 - Ευχαριστούμε τον pastry chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη για την φανταστική συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας.
 









