Soft cookies με σοκολάτα και ginger

12

10 λεπτά

12 λεπτά

Soft cookies με σοκολάτα και ginger

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

SOFT COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

  1. Tο βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κρύο βούτυρο, το αλάτι, το μπεικιν παουντερ στο κάδο του μίξερ.
  3. Χτυπάμε με το φτερό για μισό λεπτό, σε χαμηλή ταχύτητα, για να μην πεταχτεί έξω το αλεύρι.
  4. Δυναμώνουμε και χτυπάμε για μισό λεπτό στη δυνατή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  5. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, το ξύσμα του λεμονιού και το τζίντζερ (φρέσκο ξύσμα και σκόνη).
  6. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 80 γραμ. και τα παγώνουμε στη κατάψυξη για 15′.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ºC, στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  2. Αφαιρούμε τη ζύμη στη κατάψυξη, πλάθουμε σε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε τσέρκια των 8 εκατοστών το καθένα.
  3. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά.
  4. Όταν περάσει ο χρόνο ψησίματος, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά και ξεφορμάρουμε.
  5. Αν σας άρεσαν αυτά τα soft cookies με σοκολάτα και τζίντζερ δοκιμάστε να φτιάξετε και τα soft cookies σοκολάτας!
  6. Ευχαριστούμε τον pastry chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη για την φανταστική συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας.
Απόρρητο