Για τα παντεσπάνια
Προθερμαίνουμε πρώτα, το φούρνο στους 150°C στον αέρα. Να είναι έτοιμος ο φούρνος μας για να ψήσουμε το παντεσπάνι για την σοκολατένια τούρτα γενεθλίων με μπισκότα.
Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε ανακατεύοντας τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι.
Προσθέτουμε το αλάτι.
Αφού λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Ένα- ένα ρίχνουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Εναλλάξ ρίχνουμε αλεύρι και γάλα αρχίζοντας και τελειώνοντας με τα στερεά κοσκινισμένα υλικά (αλεύρι κλπ.).
Ισομοιράζουμε το μίγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το στήσιμο
Όταν έχουν κρυώσει καλά τα παντεσπάνια, τα ξεφορμάρουμε και κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα δυο.
Ενώνουμε ανακατεύοντας καλά την σαντιγί με τα τριμμένα μπισκότα.
Βάζουμε το παντεσπάνι για βάση.
Αλείφουμε μια στρώση σαντιγί – τριμμένα μπισκότα.
Κάνουμε στρώσεις σαντιγί και τριμμένα μπισκότα και αλείφουμε εξωτερικά την τούρτα με το υπόλοιπο μείγμα.
Τέλος, στολίζουμε την σοκολατένια τούρτα γενεθλίων με μπισκότα.