• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 100 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 1 κ.σ. (20 γρ.) βούτυρο
  • 2 κ.σ. (40 γρ.) ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σοκολατένιο μους σουφλέ

    Για το εύκολο σουφλέ σοκολάτας, λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί. Το αποσύρουμε.

    Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, χτυπάμε ξανά να σφίξει η μαρέγκα και να γυαλίσει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

    Διαλύουμε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη μαρέγκα 1/3 και την διαλύουμε στη σοκολάτα. Τμηματικά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε στα πυρίμαχα.

    Ψήνουμε για 7’ στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε αμέσως.

    Αν είστε λάτρης της σοκολάτας φτιάξτε αυτό το σουφλέ και απολαύστε το ιδανικά με μια μπάλα παγωτό

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται