Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ CAPPUCCINO
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200ºC, στον αέρα.
- Από το συνολικό βούτυρο, βουτυρώνουμε 6 πυρίμαχα, χοντρά φλιτζάνια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μπολ για μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τον καφέ, να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.
- Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 3 κουταλιές ζάχαρη και τη βανίλια με σύρμα ή μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσει και να πυκνώσει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη, χλιαρή σοκολάτα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με ένα σύρμα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά μερικά δευτερόλεπτα, να γυαλίσει η μαρέγκα.
- Με απαλές κινήσεις διπλώνουμε τη μαρέγκα στη σοκολάτα.
- Δεν ανακατεύουμε πολλή ώρα, ίσα να ενωθούν τα μίγματα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε τα σουφλέ σοκολάτας για 10′ μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν οι άκρες, να στερεοποιηθεί η επιφάνεια, αλλά η καρδιά να παραμείνει υγρή.
- Αν τα αφήσουμε στο ψυγείο και τα ψήνουμε λίγα λίγα, θέλουν 2′-3′ παραπάνω ψήσιμο. Όσο κρυώνουν, η καρδιά σφίγγει.
- Σερβίρουμε καυτά τα φλιτζάνια με λίγη παχύρρευστη κρέμα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε κακάο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ