Spicy μπάρες με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Σούπερ γρήγορες και νόστιμες μπάρες που θα λατρέψετε. Με γεύση από ινδική καρύδα και πικάντικη γεύση.

Εύκολη
0:20

30 τεμάχια

10 λεπτά

10 λεπτά

μπάρες με ινδοκάρυδο

Υλικά

Εξοπλισμός

Μπεν Μαρί

Μπεν Μαρί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  2. Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα και αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και να πυκνώσει για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
  3. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε την ινδική καρύδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι.
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να σφίξει.
  6. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή σε μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  7. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να μπορεί να κοπεί εύκολα.
  9. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, αναποδογυρίζουμε το γλυκό πάνω σε ξύλο κοπής.
  10. Κόβουμε σε μπουκιές με κοφτερό μαχαίρι – βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια.

Tips

  • Διατήρηση: Φυλάμε τις μπάρες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με λαδόκολλα ανάμεσα στις στρώσεις, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Απόρρητο