Υλικά
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα.
- Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και να πυκνώσει, λίγα λεπτά.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την ινδική καρύδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά, το μείγμα θα σφίξει αρκετά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή στη μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια (περίπου 2 ώρες και 30΄).
- Τραβώντας τη λαδόκολλα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ξύλο κοπής.
- Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μπουκιές. Βγαίνουν γύρω στα 30 κομμάτια.
- Διατηρούμε τις μπάρες ινδοκάρυδου και σοκολάτας σε μπολ που κλείνει καλά, βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα.