• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 800 γραμ. πατατες
  • 150 γραμ. ταραμα
  • 1 μικρό κρεμμυδι
  • 1 λεμονι (χυμός)
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φλ. ελαφρύ φυτικό λάδι
  • λίγο νερό
    Για το σερβίρισμα
  • Λίγο ελαιολαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 547 Θερμίδες
    (kcal)
  • 50.9 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 25.1 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 3.3 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Ταραμοσαλάτα με πατάτες σε περιόδους νηστείας κι ειδικά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, τι καλύτερο από ένα τέτοιο ορεκτικό! Την καλύτερη συνταγή για αφράτη ταραμοσαλάτα με πατάτα της Αργυρώς, με σίγουρη επιτυχία θα την βρεις εδώ. Είναι ένα από τα πιο νόστιμα σαρακοστιανά εδέσματα με υψηλή διατροφική αξία που δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Η ταραμοσαλάτα με πατάτα είναι γρήγορη και θα την λατρέψετε όλοι.

Προετοιμασία

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με την φλούδα τους.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες πλυμένες, με την φλούδα τους.

Ξεκινάμε πάντα το βράσιμο της πατάτας σε κρύο νερό, για να μην ανοίξουν κατά τον βρασμό.

Δεν αφαιρούμε την φλούδα τους για να μην τραβήξουν νερό στο βράσιμο.

Τις βράζουμε για 35 λεπτά περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις πατάτες. Αν τρυπιούνται εύκολα, τότε είναι έτοιμες.

Τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν.

Αφού κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε.

Τις κόβουμε σε κομμάτια, αφήνουμε 5 λετπά να πέσει η θερμοκρασία τους και τις βάζουμε στο κάδο του μίξερ ή στο μπλέντερ για να κάνουμε την ταραμοσαλάτα.

Διαφήμιση

Για την ταραμοσαλάτα

Χτυπάμε τις πατάτες στο μίξερ να λιώσουν. Η πατάτα να μην είναι καυτή όταν θα πέσει μέσα ο ταραμάς και το κρεμμύδι.

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ με τις πατάτες, το κομμένο κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και τον ταραμά.

Συνεχίζουμε να πολτοποιούμε τα υλικά της ταραμοσαλάτας.

Σιγά σιγά, ρίχνουμε με ροή κλωστής το λάδι και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία.

Τα υλικά μας αρχίζουν να ομογενοποιούνται και να δένει το μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

Όταν η ταραμοσαλάτα με πατάτα γίνει ανάλαφρη σαν μους, την αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε την ένταση του λεμονιού και τη γλύκα του λαδιού.

Αν επιθυμούμε, προσθέτουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

Αφού ταιριάζει στη γεύση σας, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε να πάει σε όλο το μίγμα.

Μυστικά επιτυχίας

Σε περίπτωση που το μίγμα είναι αραιό, τότε προσθέτετε ελάχιστη φρυγανιά και χτυπάτε για λίγο, προσθέτοντας μία με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, όχι όμως παραπάνω γιατί θα κόψει το μίγμα για την ταραμοσαλάτα με πατάτες.

Όμως για ταραμά με πατάτα, πρέπει να βράσεις τις πατάτες με την φλούδα και ποτέ κομμένες.

Διαφορετικά ρουφούν νερό στη σάρκα τους και μετά το βράσιμο θα πρέπει να τις στεγνώσεις σε κατσαρόλα.

Οι βρασμένες πατάτες δεν πρέπει να είναι καυτές.

Για γίνει η ταραμοσαλάτα με πατάτα με υπέροχη υφή, πρέπει να λιώσετε καλά τις πατάτες ώστε να ομογενοποιηθεί σωστά το μίγμα.

Αν δεν έχετε μίξερ πρέπει να περάσετε την πατάτα από μύλο λαχανικών.

Οι πατάτες πρέπει να έχουν βράσει σωστά. Κι έτσι η γίνεται κρέμα από την πίεση στο γουδί.

Μόνο να θυμάστε ότι το λάδι πρέπει να πέφτει με λεπτή ροή ενώ χτυπάμε την ταραμοσαλάτα με πατάτα.

Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα με πατάτες, κρύα.

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×