Τάρτα λεμόνι

Φανταστική συνταγή για τάρτα λεμόνι με τέλεια κρέμα λεμονιού. Σερβίρουμε µε άχνη ζάχαρη και λίγη χτυπημένη κρέμα ή παγωτό βανίλια.

Εύκολη
0:50

10 μερίδες

25 λεπτά

25 λεπτά

ταρτα λεμονι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα και ψήνουμε τη ζύμη σύμφωνα µε τη βασική συνταγή για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.
  2. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τα χτυπημένα αυγά, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ.
  4. Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  5. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, για περίπου 8 λεπτά.
  6. Όταν αρχίσει να πήζει, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα στη ψημένη βάση της τάρτας, στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  9. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
  10. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και συνοδεύουμε προαιρετικά με λίγη χτυπημένη κρέμα ή παγωτό βανίλια.

Tips

  • Για να γίνει τέλεια η κρέμα λεμόνι, το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Απόρρητο