Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα και ψήνουμε τη ζύμη σύμφωνα µε τη βασική συνταγή για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.
- Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τα χτυπημένα αυγά, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, για περίπου 8 λεπτά.
- Όταν αρχίσει να πήζει, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Αδειάζουμε την κρέμα στη ψημένη βάση της τάρτας, στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και συνοδεύουμε προαιρετικά με λίγη χτυπημένη κρέμα ή παγωτό βανίλια.
Tips
- Για να γίνει τέλεια η κρέμα λεμόνι, το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.









