Τάρτα λεμόνι

Φανταστική συνταγή για τάρτα λεμόνι με τέλεια κρέμα λεμονιού. Σερβίρουμε µε άχνη ζάχαρη και λίγη χτυπημένη κρέμα ή παγωτό βανίλια.

Εύκολη
0:50

10

25 λεπτά

25 λεπτά

ταρτα λεμονι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕµΟΝΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕµΟΝΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΤΑΡΤΑ

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα και ψήνουμε τη ζύμη σύμφωνα µε τη βασική συνταγή για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.
  2. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση τα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ.
  2. Ανακατεύουμε µε σύρµα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά.
  3. Απαιτείται συνεχές ανακάτεµα µε το σύρµα, ώσπου να δέσει η κρέµα, περίπου 8΄.
  4. Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέµα, χαµηλώνουµε αρκετά τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει για 1΄.
  5. Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε για 15΄ να κρυώσει η κρέµα. Ανακατεύουµε κατά διαστήµατα.
  6. Αδειάζουµε την κρέμα λεμόνι στην ψηµένη τάρτα. Στρώνουµε την επιφάνεια και αφήνουµε να κρυώσει τελείως.
  7. Την παγώνουµε στο ψυγείο.
  8. Σερβίρουμε µε πασπαλίζοντάς τη µε άχνη ζάχαρη και λίγη χτυπηµένη κρέμα ή παγωτό βανίλια.

Tips

  • Για να γίνει τέλεια η κρέμα λεμόνι, το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Απόρρητο