Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕµΟΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕµΟΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΤΑΡΤΑ
- Ετοιμάζουμε πρώτα και ψήνουμε τη ζύμη σύμφωνα µε τη βασική συνταγή για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.
- Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση τα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε µε σύρµα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά.
- Απαιτείται συνεχές ανακάτεµα µε το σύρµα, ώσπου να δέσει η κρέµα, περίπου 8΄.
- Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέµα, χαµηλώνουµε αρκετά τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει για 1΄.
- Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε για 15΄ να κρυώσει η κρέµα. Ανακατεύουµε κατά διαστήµατα.
- Αδειάζουµε την κρέμα λεμόνι στην ψηµένη τάρτα. Στρώνουµε την επιφάνεια και αφήνουµε να κρυώσει τελείως.
- Την παγώνουµε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε µε πασπαλίζοντάς τη µε άχνη ζάχαρη και λίγη χτυπηµένη κρέμα ή παγωτό βανίλια.
Tips
- Για να γίνει τέλεια η κρέμα λεμόνι, το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.