Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση, 23 εκ.
- Απλώνουμε το φύλλο τάρτας στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 12΄-15΄, να ροδίσει.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 φλ. ζάχαρη με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και το νερό.
- Τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα στερεά υλικά.
- Αφήνουμε το μείγμα να δέσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τα υλικά.
- Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε στη φωτιά για 1΄. Το αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας και τέλος ρίχνουμε το βούτυρο.
- Αφήνουμε 10΄ να κρυώσει η κρέμα λεμονιού.
- Απλώνουμε την κρέμα στην ψημένη τάρτα και την παγώνουμε για 2 ώρες, να σφίξει.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη χτυπώντας τη μαρέγκα με το μίξερ μέχρι να γυαλίσει και να στέκεται. Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την τέλεια μαρέγκα.
- Με ένα πιρούνι χαράζουμε την κρέμα λεμονιού να κάνει αγριάδες.
- Με κουτάλι γεμίζουμε την τάρτα με τη μαρέγκα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 5΄, να ροδίσει η μαρέγκα.