Τάρτα μήλου του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Τάρτα μήλου με κρέμα από το Δημήτρη Μακρυνιώτη. Δοκιμάστε την συνταγή με ζύμη για γαλλική μηλόπιτα τάρτας με κρέμα frangipane. Είναι τέλεια!

Δύσκολη
0:45

8

15 λεπτά

30 λεπτά

τάρτα μήλου απο την Αργυρω

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ

  1. Δοκιμάστε αυτή την τάρτα μήλου με κρέμα frangipane. Εύκολη και γρήγορη   που θα σας αφήσει άναυδους!  Ξεκινάμε με το μίγμα
  2. Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  3. Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να τους πάρει το μίγμα. 
  4. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
  5. Τέλος τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ FRANGIPANE

  1. Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πρώτα τα έχουμε χτυπήσει.
  3. Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και γίνουν μια κρέμα.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ

  1. Αφού έχει ξεκουραστεί το ζυμάρι, παίρνουμε δυο λαδόκολλες το τοποθετούμε ανάμεσα.
  2. Με έναν πλαστή το ανοίγουμε στο μέγεθος μιας ταρτιέρα 22 περίπου εκατοστών.
  3. Έπειτα απλώνουμε μέσα στην  την κρέμα frangipane.
  4. Από πάνω τοποθετούμε σε όλη την τάρτα φέτες μήλου που έχουμε λεπτοκόψει στο σχήμα που θέλουμε και δεν έχουμε αφαιρέσει την φλούδα τους.
  5. Προαιρετικά πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ºC για 25 με 30 λεπτά.
  7. Ευχαριστούμε πολύ τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη για την παραχώρηση της συνταγής του.

Απόρρητο