Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ
- Δοκιμάστε αυτή την τάρτα μήλου με κρέμα frangipane. Εύκολη και γρήγορη που θα σας αφήσει άναυδους! Ξεκινάμε με το μίγμα
- Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να τους πάρει το μίγμα.
- Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
- Τέλος τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ FRANGIPANE
- Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πρώτα τα έχουμε χτυπήσει.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και γίνουν μια κρέμα.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ
- Αφού έχει ξεκουραστεί το ζυμάρι, παίρνουμε δυο λαδόκολλες το τοποθετούμε ανάμεσα.
- Με έναν πλαστή το ανοίγουμε στο μέγεθος μιας ταρτιέρα 22 περίπου εκατοστών.
- Έπειτα απλώνουμε μέσα στην την κρέμα frangipane.
- Από πάνω τοποθετούμε σε όλη την τάρτα φέτες μήλου που έχουμε λεπτοκόψει στο σχήμα που θέλουμε και δεν έχουμε αφαιρέσει την φλούδα τους.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ºC για 25 με 30 λεπτά.
Ευχαριστούμε πολύ τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη για την παραχώρηση της συνταγής του.