Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Βάση
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 24 εκ.
Αδειάζουμε στη βάση τα θρυμματισμένα σοκολατένια μπισκότα και στρώνουμε καλά πατώντας με το κουτάλι.
Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο.
Κρέμα
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζ. από την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με τη κρέμα.
Παγώνουμε τη τούρτα banoffee και όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.