Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη στέβια. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1-2 λεπτά να γυαλίσει το μίγμα.
- Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν, τη λιωμένη σοκολάτα.
- Τέλος κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακάο και αναδιπλώνουμε απαλά.
- Αδειάζουμε στο ταψί, ισιώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί, και αφού κρυώσει, κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς, σε τρία κομμάτια.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το γλυκαντικό και την βανίλια σε παχύρρευστη μορφή. Να στέκεται. Αφήνουμε στο ψυγείο.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ
- Γεμίζουμε όλη την επιφάνεια του πρώτου κομματιού με σαντιγί και το τυλίγουμε σε ρόλο.
- Κάνουμε το ίδιο και στο δεύτερο κομμάτι, και το τυλίγουμε πάνω στο προηγούμενο. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο κομμάτι.
- Στήνουμε όρθιο το ρολό, δηλαδή να βλέπουμε το σπιράλ που σχηματίζεται. Αλείφουμε περιμετρικά με την υπόλοιπη σαντιγί.
- Διακοσμούμε με καρούλια σοκολάτας.
- Παγώνουμε για 2 ώρες το λιγότερο.
- Όταν κόβουμε κομμάτια, οι στρώσεις μαύρο άσπρο βγαίνουν κάθετες.
- Έχει ύψος γύρω στα 13 εκ. Αν θέλουμε να γίνει πολύ ψηλή και εντυπωσιακή διπλασιάζουμε τα υλικά, φτιάχνουμε δύο ταψιά με παντεσπάνι και κάθε ένα το κόβουμε σε δύο κομμάτια.