Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
- Για την τούρτα με φράουλες και μασκαρπόνε, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο ταψάκια μια χρήσεως 22 εκ.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να κρεμώσουν.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά και μετά το μπαλσάμικο και την βανίλια.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά με σπάτουλα ανακατεύουμε.
- Ισομοιράζουμε το μίγμα στα έτοιμα ταψάκια.
- Με την κρέμα μπαλσάμικο κάνουμε ρίγες στην επιφάνεια του κάθε κέικ και ψήνουμε για 25′ περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο τους.
- Αφήνουμε να σταθούν για 10′ κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
- Όσο ψήνεται το παντεσπάνι, πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
- Κρατάμε 5-6 για γαρνίρισμα.
- Τις υπόλοιπες τις κόβουμε στα 4 αν είναι μεγάλες ή στα 2 αν είναι μικρές.
- Τις βάζουμε σε τηγάνι με την ζάχαρη και το μπαλσάμικο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-6′. Δεν θέλουμε λιώσουν.
- Οι φράουλες πρέπει να κρατήσουν το σχήμα τους.
- Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι να κρυώσουν.
- Τις βάζουμε σε μπολ.
- Ξαναβάζουμε το σιρόπι στη φωτιά μέχρι να πυκνώσει σαν μέλι.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε τις φράουλες.
- Ρίχνουμε την κρέμα στο μασκαρπόνε και απαλά ανακατεύουμε να αραιώσει το τυρί και να γίνει σαν παχύρρευστη κρέμα.
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα, αλείφουμε με την μαρμελάδα και μετά με την κρέμα τυριού και προσθέτουμε τις φράουλες με το σιρόπι από πάνω.
- Κλείνουμε την τούρτα με το άλλο παντεσπάνι, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.