Τούρτα με φράουλες και μασκαρπόνε

Αφράτη τούρτα με παντεσπάνι, κρέμα μασκαρπόνε και φράουλες με μπαλσάμικο. Εντυπωσιακό και γευστικό γλυκό ιδανικό για ξεχωριστές περιστάσεις.

Εύκολη
0:40

12

15 λεπτά

25 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ετοιμάζουμε δύο ταψάκια μιας χρήσης 22 εκ., βουτυρώνοντάς τα και στρώνοντάς τα με λαδόκολλα.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, στη συνέχεια το μπαλσάμικο και τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι απαλά με σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια.
  6. Με την κρέμα μπαλσάμικου δημιουργούμε ρίγες στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού.
  7. Αφήνουμε τα παντεσπάνια να σταθούν για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  8. Παράλληλα, πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, κρατώντας μερικές για γαρνίρισμα.
  9. Τις υπόλοιπες τις κόβουμε και τις βάζουμε σε τηγάνι με ζάχαρη και μπαλσάμικο, αφήνοντάς τις να σιγοβράσουν για 5–6 λεπτά, ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  10. Στη συνέχεια, δένουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει παχύ σαν μέλι και το περιχύνουμε ξανά πάνω στις φράουλες.
  11. Χτυπάμε την κρέμα με το μασκαρπόνε μέχρι να γίνει απαλή και παχύρρευστη.
  12. Στήνουμε την τούρτα: τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι, απλώνουμε μαρμελάδα, κρέμα και φράουλες με σιρόπι.
  13. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.
Απόρρητο