Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ.
- Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μίγμα.
- Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει.
- Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά.
- Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Η ΚΡΕΜΑ
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα μικρή με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους προσθέτουμε.
- Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα, ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.
- Την αδειάζουμε στο τσέρκι με την παγωμένη βάση.
- Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Με τα υπόλοιπα υλικά της, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την κρέμα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε να λιώσει.
- Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην επιφάνεια
- Την ξανά παγώνουμε να σφίξει.
- Γαρνίρουμε με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα.
Tips
- Προσοχή, δεν βράζουμε το μίγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά.