Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
- Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 7′- 8′, μέχρι να γίνουν παχιά ανοιχτόχρωμη κρέμα.
- Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ, το κακάο, το αλεύρι, το κρεμόριο και τη σόδα και τα προσθέτουμε στα αυγά.
- Απαλά με σπάτουλα διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να μη βλέπουμε καθόλου τα στερεά υλικά.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το τζίντζερ γλασέ.
- Ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες.
- Ψήνουμε για 25′ περίπου μέχρι να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά και όταν πιέζουμε στο κέντρο, να φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε 10′ στις φόρμες και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
- Κόβουμε με προσοχή κάθε κομμάτι οριζόντια σε 3 λεπτά παντεσπάνια. Μπορείτε να κόψετε και σε 2 κομμάτια αν δυσκολεύεστε, γιατί είναι λεπτό κι αέρινο.
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Αφήνουμε την κρέμα γάλακτος 30′ εκτός ψυγείου.
- Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ, να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε την κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ να ομογενοποιηθεί.
- Χτυπάμε χωριστά την κρέμα γάλακτος, ώστε να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα κι αναδιπλώνουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στήνουμε τη τούρτα, κάνοντας στρώσεις παντεσπάνι (6 φέτες στο σύνολο) και λεπτή στρώση μους.
- Αλείφουμε όλη την τούρτα με τη μους γύρω γύρω και πάνω.
- Γαρνίρουμε με καραμέλες (μπάλες σοκολάτας). Αχνίζουμε ελαφρά.
- Αν η επικάλυψη μαλακώσει πολύ, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, ώστε να μπορούμε να την αλείψουμε.